top of page
SR-SIX augustus 2023 HR-37.jpeg
stil-BJ_BMDHjxhc-unsplash.jpg

Precies op die plek waar jij nu staat?

Daar stond ik ook ooit.

Het voelt als heel lang geleden, alleen is het dat nog absoluut niet. Ik neem je mee in mijn verhaal. 

''Ik heb altijd al mensen willen helpen. Op welke manier dan ook. ''

- Ik. Tijdens mijn ondernemerspitch op de Jan des Bouvrie Academie in 2018.

SR-SIX augustus 2023 HR-28.jpeg

2018

BEDRIJF 01 | AMBER BUISMAN INTERIOR DESIGN

In 2018 heb ik mij – tijdens mijn opleiding – ingeschreven bij de KvK. Ik werd helemaal getriggered door de module ‘Ondernemerschap’. ‘’Amber, je studeerde nog’’! Ja, en toch ben ik sinds 31 januari 2018 ondernemer. Geen verdere kennis over belastingen, verdienmodellen, klantenwerving.. NIKS. Maar ik voelde dat het goed zat en dat ik het wel zou uitvinden. Deze keuze werd aangezet doordat ik in 2017 al via via mijn eerste aanvragen binnen kreeg. Men wist dat ik voor interieurontwerpster studeerde, dus ‘Hey, laten we Amber gewoon eens vragen’. Dit beviel mij zo goed, dus ach.. waarom ook niet? Let’s do it! Ik creeërde mijn eigen website, eigen logo en postte af en toe eens wat op social media. 
 
Dat eerste jaar had ik 3 opdrachten.  

2019 was dan hét jaar dat ik afstudeerde. Volop in het afstuderen had ik weinig tijd voor ondernemen, maar was absoluut al bezig met visie, missie en ‘Wat als ik ben afgestudeerd’. Mijn afstudeerproject wakkerde een soort maatschappelijk vuurtje in mij aan. Interieurontwerp is niet alleen maar mooi, het kan ook een hoger doel dienen. Met deze passie ben ik in de zomer van 2019 vol passie mij gaan verdiepen dmv webinars in social media, plansystemen, klantenwerving en meer. Een baan in loondienst? Nee bedankt. Ik werkte toen 2 dagen bij een interieurbouwer en verdiende daar welgeteld €600,- mee iedere maand. Terwijl mijn huur €550,- was. Stress? Nee. Verlangen om dit te laten slagen? Zeker weten.  

In die zomer kwamen de eerste aanvragen binnen en in dit halfjaar had ik 7 projecten. Ik fixte een freelancecontract bij dezelfde interieurbouwer waardoor ik met 2 dagen werken lekker geld verdiende, om daarnaast vrij en blij te kunnen ondernemen. Ondernemersgeest, dat zat er wel in, dat bleek wel. 

2019

AFESTUDEERD

7 PROJECTEN IN EEN HALFJAAR

VAN LOONDIENST NAAR FREELANCER

2020

INTERIEURBOUW FREELANCER

IKEA INTERIOR DESIGN

IN TOTAAL 24 PROJECTEN

2020. Een pittig jaar voor ons allemaal. Hoewel we dat in januari nog niet helemaal wisten. Toch bekroop mij een naar gevoel. Ik ben namelijk een heel ongeduldig persoon en op dat moment ging het nog niet zoals ik wilde. Er kwam een tijdelijke vacature vrij bij IKEA, dus why not? Vanaf februari dat jaar werkte ik 4 dagen bij IKEA en 1 dag freelance bij de interieurbouwer. Zie het als een ontwikkelingsfase om meer helderheid te krijgen in wat ik nu precies wilde.  
 
Na een halfjaar (of eigenlijk al eerder) werd het duidelijk: voor een baas werken is niet aan mij besteed. Ik wil vrij zijn, naar familie en vrienden kunnen gaan wanneer ik dat wil en vooral meer geld verdienen. In het eerste halfjaar van 2020 kreeg ik toch al 11 projecten, die ik allemaal in de avonduren en weekenden heb gedaan.  Opzich was dat al een mooie groei t.o.v. het jaar ervoor. Na mijn IKEA periode in augustus 2020 bleef ik nog 2 dagen bij de interieurbouwer werken, maar besloot ik om mijn aanbod, social media en andere bedrijfszaken eens flink onder te loep te nemen en meer bij mij als persoon aan te laten sluiten.  
 
In 2020 had ik in totaal 24 projecten. (Zie je de subtiele groei? 😉 )

DO_02.jpg
DO__1 - Photo.jpg

2021. In februari 2021 kreeg ik  corona, via mijn werk, wat erin hakte als een bom. In deze periode werd het mij 100% duidelijk dat ik niet meer paste in een bedrijf. In maart heb ik dan ook de knoop doorgehakt om er gewoon voor te gaan. Geen baas meer. Geen werktijden. Ook geen loon meer, maar dat maakt niet uit.  Pure passie, motivatie en een mindset van ‘’Hoe dan ook. Het gaat lukken’. Geld  kon mij op dat moment ook niets meer uitmaken. Ik zei letterlijk: ‘’Of ik nou 500,-, 1000,- of helemaal niets verdien per maand. IK GA ERVOOR EN HET GAAT ME LUKKEN.’’  

SPOILER ALERT.  
Dat jaar had ik 40 projecten, een verdubbeling van mijn salaris, gelukkiger dan ooit tevoren én… ben ik gaan samenwerken met een andere onderernemer en zijn we samen verder gaan bouwen met SIX Interiors & Design. Wat een succes!  

2021

VOLLEDIG ZELFSTANDIG

NIEUWE PASSIE

GO FOR IT

40 PROJECTEN

SAMENWERKING EN SIX

BEDRIJF 02 | SIX INTERIORS & DESIGN

SR-SIX augustus 2023 HR-55.jpeg

Krachten bundelen, mooie ontwerpen maken, samen ondernemen en vooral plezier hebben! Van stiekem dromen naar groots doen! 

Na jaren alleen ondernemen snakte ik naar meer: bigger, better, stronger. Een tof team waarbij krachten en creative minds gebundeld kunnen worden.

Met de creatievelingen binnen ons bedrijf kunnen wij namelijk meer aan de klant bieden, een package deal van begin tot eind. We combineren en creëren, allemaal om mensen te kunnen helpen. Met ons prachtige vak bezorgen wij jouw niet alleen een fijn interieur, maar ook een fijne ervaring waar jij je gelukkig bij voelt.

 

Elkaar inspireren en aanvullen? Check. Elkaars sterke kanten benutten? Check. Samen mooie ontwerpen maken? Check. Én ondertussen heel veel plezier hebben. Wij willen samen met jullie onze reis verderzetten met SIX. Are you in? 

SR-SIX augustus 2023 HR-25.jpeg

Vanaf het moment dat ik de controle en de angsten los liet… wauw. Één rechte, steile lijn omhoog. 

In 2021 heb ik me verder verdiept in Mindset, planning, identiteit, omgeving én heb ik zelf de positieve effecten hiervan mogen ervaren die mij en mijn business sky high hebben laten gaan.  

In 2021 is ook een nieuwe passie ontwaken: anderen inspireren en helpen met de struggles die ik heb gehad. Dat is precies waarom jij nu deze tekst leest. 

DIT… kan er gebeuren als jij 100% in je succesmindset gaat duiken. Dit is bij mij gebeurt omdat ik eindelijk volledig ging voor mezelf en mijn bedrijf. Beste keuze die ik heb kunnen maken.  
 
Dit wil ik ook voor jou. Wauw. Dit is zo gaaf. Magic is happening als je voor jezelf kiest. 
 
Ik hoop dat mijn verhaal een inspiratie voor je mag zijn en dat ik je kan en mag helpen in je ondernemersreis. Ik weet in ieder geval dat ik het zo tof zou vinden! 

2022 was een enerverend jaar. SIX ging hard. We kregen een eigen kantoor in Bunde, wekelijks nieuwe aanvragen en de tofste projecten met de leukste opdrachtgevers! Ook kreeg mijn coachingsaanbod, website, huisstijl etc. steeds meer vorm, waar ik zo trots op ben. Het eerste halfjaar bestond vooral uit knallen en vlammen aan projecten. Dat uiteindelijk z'n tol eistte. Mijn businesspartner besloot begin juni te stoppen. Van twee ging ik weer naar één. De hele zomer stond al volgepland met projecten en er kwamen wekelijks nieuwe bij. Hoe ga ik dit doen en volhouden?

Don't ask how. Maar i did it. Ik leerde luisteren naar mijn lichaam en doen waar ik energie van kreeg. Ik nam mijn hele planning nog eens goed onder de loep, en hoewel het hard werken was die zomer, het ging allemaal fijn en goed. 

 

2022

NIEUWE BUSINESS

IJZERSTERKE BASIS MET SIX

EIGEN KANTOOR

GAAN WERKEN MET EEN TEAM 

44 PROJECTEN

EERSTE COACHINGSPRODUCT

SR-SIX augustus 2023 HR-41.jpeg

BEDRIJF 03 | MENTOR & ONLINE BUSINESS

''Ik heb altijd al mensen willen helpen. Op welke manier dan ook.''  Op deze manier begon ik mijn ondernemerspitch tijdens de opleiding en boy, wat kwam dat uit mijn tenen zeg!  

 

Toen ik 2021 ik van meerdere mede-ondernemers en starters vragen kreeg via de dm's van instagram over ondernemerschap en hoe ik bepaalde dingen aanpak, ging er een belletje rinkelen. Met enkele van hen heb ik onder het genot van een kopje koffie gesproken over struggles waar we tegenaan lopen en onze kijk op bepaalde zaken. 

Met een 1 à 2 uur durende meeting merkte ik dat ik de ander zó veel had geholpen en dat zij mij erg dankbaar waren voor bepaalde inzichten. DAT was het laatste puzzelstukje. Ik was vastberaden: ik wil anderen gaan helpen en inzichten geven over het ondernemerschap. Een mentor. sparringspartner. vriend. Dit geeft mij zo veel voldoening, het kon dan ook niet anders dan deze kant op te gaan, gewoon naast mijn interieurbusiness.   

Kan ik iets voor jou betekenen? Kom, we kijken samen naar de mogelijkheden! 


Van mijn Business Coach Kim Munnecom kreeg ik in augustus het advies om met een team te gaan werken. Gewoon te beginnen met een freelancer en stagiaires and see how it goes. Dit jaar sloot ik af met twee freelancers voor een aantal uurtjes per week en in totaal 44 projecten, die steeds groter werden.   Ook lanceerde ik een betaald product, mijn Business Passie Plan! In de kerstvakantie ging dit naar de drukker om 200 exemplaren te drukken. Met een diep vertrouwen en heel veel zin werd het al gauw 2023!

2023

TEAM SIX

41 PROJECTEN 

FACEBOOK COMMUNITY

PODCAST

EIGEN TRAINING

SELF MANAGING TEAM

2023 stond in het teken van groei en balans. Tot en met de zomervakantie was crazy! Ik had 2 freelancers, 2 stagiaires die me ondersteunden met projecten. De aanvragen waren insane, en we konden het bijna niet meer bijhouden. Maar klanten teleurstellen? No way. Ik probeer altijd mee te denken om een fijne samenwerking te bewerktstelligen en een knallend ontwerp te maken. Januari en februari was echt overwhelming zeg. Ik ging in een korte tijd van werknemer in mijn eigen bedrijf naar manager van een heel team. Ik moest iedereen aan het werk houden, goed communiceren, afspraken maken en gewoonweg de leiding hebben. In het begin van het jaar was het even veel voor me, maar begin maart ontwikkelden we een Trello Omgeving voor heel Team SIX, waar we vanaf dat moment super fijn en overzichtelijk in konden werken. 

Op het moment van schrijven (6-11-2023) staat de teller op 41 projecten. Met nog genoeg in het verschiet, waar ik mega dankbaar voor ben. Ik heb veel geleerd over het leiden van een team, teamleden die wel/niet bij me passen, een fijne werkomgeving creëren en taken uit handen (durven) te geven. Dit jaar heeft me heel erg gestretcht als ondernemer en ook zo veel moois gebracht. Door de drukte met SIX was er weinig ruimte voor het ontwikkelen van mijn coaching. Hoewel ik op whatsapp en 1:1 hier en daar andere mensen coachten, was het nog niet zo booming als dat ik wilde. Op vakantie in Mallorca kwam mijn Big Epiphany Moment: ik ga mijn team meer vrijheid geven en voor mezelf 1,5 a 2 dagen per week 'vrij' spelen om te creëren, doen waar ik goed in ben en waar ik van houd.   Het resultaat: vanaf september meer tijd voor het ontwikkelen en doen groeien van mijn businesses, meer vrijheid, meer geluk, meer balans en zoveel mooie dingen in het verschiet..

Naast een Facebook Community komt er ook een Podcast aan én een online training mét 1:1 coaching van 10 modules! 


DIT gebeurt er als je luistert naar jezelf en hier actie op onderneemt. It's magic. En er komt nog zoveel moois aan! 

"Niets maakt mij blijer dan de mensen die ik begeleid zien opbloeien tot de prachtige, krachtige ondernemers die zij zijn. Ik krijg een geweldig voldaan gevoel als ik iets voor je kan betekenen, hoe klein dat misschien ook is."

bottom of page